1 Kasım 2014 Cumartesi

Google Başarı Sırrı Nedir ?


Google

Google, internet ortamının vazgeçilmez arama motorudur. Bu senelerdir böyle tek ülkemiz için değil tüm Dünyada üstünlük sağlıyor. Peki Google' ı bu kadar başarılı kılan başarı sırrı nedir ?

Alta Vista Arama Motoru

Altavista 1994 yılına kadar internet ortamında ki en popüler arama motoruydu. Kelime bazlı arama yapıp o yıllarda insanlara büyük kolaylıklar sağladı. 1994-1998 arası amerikanın da katkılarıyla Google internet ortamında kendini belli etmeye başladı. Google in kendini geliştirmesiyle internet farklı bir boyut kazanmaya başladı.

2002 senesinde Google Adwors ve Google Adsense servislerini üretti. Bu iki ürün reklam sektöründe büyük gelişme kaydetti ve artık Google sıradan bir arama motoru olmaktan sıyrıldı rakiplerinin önüne geçti.


Google Adwors ve Google Adsense reklam üzerine kurulmuş Google in iki büyük servisidir. Bu iki büyük servis günümüzde de çok kullanılan kullanışlı üründür. Google bu ürünleri sayesinde insanlara hem para kazandırmış hemde insanların reklam verme ihtiyacını büyük ölçüde karşılamıştır.

Günümüzde Google'ın üretmiş olduğu bir çok servisi vardır(Blogger,Youtube,Adsense,Adwors vs..). Bu servisler ile internete büyük katkıda bulunuyor şuanda en gözde arama motoru ünvanı elinde bana göre bu durum önümüzde ki yıllar içinde değişmeyecek gibi gözüküyor.

Google Servisleri

Google'ın başarı sırlarından biride muhteşem içerik analizi ve iyiyi kötüden ayırabilen güzel bir sisteminin olmasıdır. Google örümcekleri tarafından günde milyonlarca site taranıyor yeni içerikler indexleniyor analiz edilip arama dizinlerine ekleniyor.Bu indexleme aşamasında google özgün olup olmadığını yararlı olup olmadığını çok gelişmiş servisleri ile ölçüyor. Bu işi internette en iyi yapan firma tabi ki Google. Başarısının büyük payı da buradan gelmektedir.

Google bünyesinde çok başarılı kişileri seçerek kendi ailesine katar. Google çalışmalarında çok ciddi manada takım çalışmasını uyguluyor.Her yaptığı servisin birbiriyle uyumlu olması da buradan kaynaklanıyor. Her önüne gelen kişiyi almıyor işe alırken bir çok nitelik arıyor.

Google'ın başarı sırlarını aşağıda ki gibi özetleyebilirim;

  • Kaliteli indexleme , kötüyü iyiden ayırt edebilen yazılıma sahip olması
  • Bir çok ek servisinin olması (YouTube,Adsense,Adwors..)
  • Çalışanlarını özenle seçmesi
  • Takım çalışmasına çok önem vermesi


Yazar: Unknown

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Yazmak ilgi alanım olduğu için bir blog açmaya karar verdim. Yazılarımın sizler tarafından okunduğunu ve yorumlandığını bilmek benim için bir mutluluk kaynağı.

0 yorum :

Görüşlerinizin benim için değerlidir.Yorumunuz için teşekkür ederim

E-mail Aboneliği

Abone olarak son yazdığım makalelerden haberdar olabilirsiniz.

TOP