2 Kasım 2014 Pazar

Minecraft Oyunu Nedir ? Minecraft Amacı Nedir ?

Minecraft'a Genel Bakış

Öncelikle biraz minecraft oyunundan bahsetmek isterim. İnternet de sürekli isimini duyduğumuz bu oyunu gelin birlikte yakından inceleyelim.


Minecraft oyunu 2009 yılında Markus Persson tarafından sadece 1 hafta da yazılmıştır. Oyunun ilk çıktığı yıllarda kimse bu oyuna tutar gözüyle bakmıyordu. Nitekim böyle düşünmekte haklılardı çünkü oyunda 1998 yılından kalan basit ara yüz ve grafikler kullanılmıştır. Oyunun en güzel özelliği çok yaratıcı fikirlerin kendini gösterebileceği bir platforma sahip olmasıdır.Öyle bir platform dan bahsediyorum ki; gerçek hayatta yapılamayacak yapıtlar. Böyle bir imkan sağladığı için oyun bir hayli popüler olmuştur. Hatta yaptığı inşaatları youtube a konulup milyonlarca izleyiciyi video başına çekmeyi başaran kişilerde olmuştur.

Oyunun temel amacı, yaratıcılığınızı kullanarak yeni şehirler oluşturmanız. Elinizde ki taş,odun,demir ve madenlerle kendi yapıtlarınızı oluşturuyorsunuz.Oyun 3D tarzı yapıları desteklediği için ortaya muhteşem yapıtlar çıkabilmektedir. Aynı zamanda oyunun içinde bir mod daha var. Bu mod da ise hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyunun içinde hayvanlar var bunları avlayarak onların etinden faydalanıyorsunuz. Hayatta kalabilme çabası veriyorsunuz bu modun adı Survivor.

Sizlere oyun hakkında büyük bir gelişmeden bahsetmek istiyorum. İnternette popüler olan minecraft'ı Microsoft satın aldı ! Microsoft gibi dev bir firma bu oyunu aldı ise mutlaka bize bir geri dönüşümü olur.. Oyun size basit gelmiş olabilir ancak bu fikrinizi değiştirebilecek bir bilgi daha var elimde ; Microsoft bu oyun için tam 2.5 milyar dolar verdi.

Oyunu kısa bir özet ile açıklayayım hemen ; 


  • Minecraft, yaratıcılığınızı kullanarak harika şehirler oluşturabileceğiniz bir beceri oyunudur.
  • Oyunun temel iki amacı var onlarda kısaca; yeni şehirler oluşturmanız ve bu şehirlerde hayatta kalabilmek için çaba göstermenizdir.
Oyunun nasıl oynandığını izlemek için aşağıda ki video yu izleyebilirisiniz;


Yazar: Unknown

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Yazmak ilgi alanım olduğu için bir blog açmaya karar verdim. Yazılarımın sizler tarafından okunduğunu ve yorumlandığını bilmek benim için bir mutluluk kaynağı.

0 yorum :

Görüşlerinizin benim için değerlidir.Yorumunuz için teşekkür ederim

E-mail Aboneliği

Abone olarak son yazdığım makalelerden haberdar olabilirsiniz.

TOP